Pressrelease

Ingmar Nordström turnerar

Sedan våren 2015 turnerar Ingmar Nordström med organisten och pianisten Viking Olsson. Viking har turnerat som ensampianist på olika lyxrestauranger och varit anställd som organist i Växjö domkyrkostift. 

Repertoaren som Ingmar och Viking bjuder på är från Mozart, Wilhelm Petersson Berger och Benny Andersson. Vidare kommer även Vikings kompositioner att smeka publikens musiköron. 

Vidare spelar jag med mitt storband (14 man) på lyxkryssaren "Cinderella" som går mellan Stockholm och Mariehamn. Här får publiken dansa till Ingmar Nordströms storband som bara spelar Saxparty-dansmusik.

 

Om Ingmar Nordström

Ingmar Nordström är mest känd som kapellmästare för en av Sveriges mest omtyckta orkester. Tack vare orkesterns speciella saxofon- och klarinettsound blev orkestern ett begrepp i hela Norden och var så i över 36 år. 

Även på skivsidan rönte Ingmar Nordströms orkester stora framgångar. Saxpartyskrivorna sålde i över två miljoner exemplar.

Efter Ingmars 60-årsdag 1991 beslöt han att orkesterns sista spelning skulle ske den 19 december 1991 på restaurang Oléo i Växjö.

Ingmar hade sedan länge närt en dröm om att få ge konserter i våra kyrkor. För att komma med något nytt i kyrkorna föddes tanken att saxofon och dragspel hade ingen tidigare prövat. Nu gällde det att finna en dragspelare som behärskade att även spela klassisk musik som Mozart, Bach, Wilhelm Petersson Berger. 

Tanken föll på Ingemar Hedberg, som efter turnéer med Harry Brandelius (i över 18 år) slutat med denne folkkäre artist. 

Ingemar Hedberg tyckte idén var spännande, varpå repetitionerna började på nyåret 1992. Debutkonserten ägde rum den 9 juni 1992 i Ingemar Hedbergs hemkyrka i Linneryd. Soundet som Ingmar och Ingemar fått fram på sina instrument har blivit mycket omtyckt av publiken, så i över 22 år har dessa herrar fyllt våra kyrkor med lyssnare.

Våren 2015 tvingades Ingemar Hedberg på grund av sjukdom att sluta med turnerandet.

 

Ingmar Nordström Nya Musik AB

Nygatan 7
352 33 Växjö
Telefon: 0470 164 11
Mobil: 070 549 28 28